mainlogo_blue
radio apollo sticker 1
RADIO APOLLO TEKST LOGO
RadioContact207
shapeimage_4
shapeimage_5
slogan 2018 RA zwart
sticker 5

28 januari 2010


Op 28 januari 2010 wordt tijdens een algemene vergadering het ontslag aanvaard van de rechtspersonen: CONTACT NV, CONTACT VLAANDEREN NV en DDB PRODUCTIONS VZW. RADIO APOLLO WETTEREN wordt RADIO CONTACT WETTEREN. De nieuwe bestuurders worden Christophe MOENS, Nathalie BOMERE en de rechtspersoon VLACORA BVBA. RADIO CONTACT WETTEREN wordt RADIO CLUB FM WETTEREN.


10 februari 2017


Op 10 februari 2017 wordt tijdens een buitengewone algemene vergadering het ontslag aanvaard van: Christopge MOENS, Nathalie BOMERE en VLACORA BVBA. De nieuwe bestuurders worden: Carlo D'ALESSANDROE, Joery VERGEYLEN en Shana VAN DE VELDE. De naam van de vzw wordt na 35 jaar dienst gewijzigd van vzw RADIO APOLLO naar vzw RADIO ACCENT. De zetel van de vzw verhuist van EEKLO naar de Raketsrraat 14 te 9000 GENT. De website is www.radioaccent.be.


juli 2017


Internetradio Babs verandert van naam en wordt Radio Accent. De radio verhuist naar het vroegere Habbekrats in de Bookmolenstraat.


Alles wordt de komende weken in gereedheid gebracht om zich (tijdelijk) te vestigen in de Bookmolenstraat, beter bekend als de Zeshoek. De nieuwe locatie voor de internetradio is het vroegere gebouw van Habbekrats en de gemeentelijke jeugddienst.

Het pand staat al een tijdje leeg. Babs, voortaan radio Accent, was al een tijdje op zoek naar een zichtbare plaats voor de uitzendingen in het centrum van Wetteren. Het is de bedoeling om daar studiogasten te ontvangen.

Accent is bereid het onderhoud van het gebouw voor zijn rekening te nemen en wil de etalage gebruiken om reclame te maken om op die manier de werking te financieren. Het gemeentebestuur is ingegaan op de vraag en overhandigde onlangs de sleutels.


“Accent is een vzw, dus zonder commercieel winstoogmerk”, argumenteert het schepencollege. “Het pand staat momenteel leeg, wat ook een lege vitrine in het centrum betekent. Lege vitrines zijn niet bevorderlijk voor de uitstraling van de gemeente. Een bezetting in afwachting van een andere bestemming voor het gebouw is mogelijk.”

De gemeente maakt Babs wel duidelijk dat dit een tijdelijke oplossing is met een opzegtermijn van één maand. De radio zelf bereidt zich alvast voor om zich op de Zeshoek te vestigen en is begonnen met de opfrissingsweken. Nog deze zomer moet alles klaar zijn.

“We hebben meteen al subtiele affichage gedaan”, vertelt Joery Vergeylen. “Hopelijk kunnen we iedereen op Wetteren kermis verwelkomen in een gloednieuwe studio. Het is fijn om na iets meer dan drie jaar bestaan deze stap te kunnen zetten. Bovendien zijn we ook in de running om de FM-frequentie van het vroegere Radio Apollo over te nemen. Daar zit nu Club FM op met vestiging op Dasseveld. Of we die krijgen, is nog niet zeker. Er zijn immers drie kandidaten. Tegen het einde van het jaar verwachten we hierover uitsluitsel.”


Radio Accent wordt gehuisvest in de Bookmolenstraat 7 te 9230 WETTEREN.